Materiaal en onderhoud van het frame en doek

Het materiaal en onderhoud van de markies spelen een belangrijke rol en verzekeren u van jarenlang gebruiksplezier. Het frame kleurvoorbeeldvan de markies is de letterlijk de basis van uw zonwering. Bij Galema zonwering worden de frames perfect op maat gemaakt van kwalitatief kwaliteitsmaterialen.

Voor de productie van het frame hebt u de keuze uit grenen en meranti, de frames worden zorgvuldig gelakt zodat ze bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Het markiesdoek ofwel de bekleding van de markies bepaalt in belangrijke mate het uiterlijk en is daarmee het visitekaartje van uw markies.

Markiezen van galema-zonwering.nl worden bekleed met doek van Dickson en Tibelly. Dit zijn de marktleiders op het gebied van zonweringstoffen.
Deze collecties bevatten een breed scala aan zonweringstoffen in vele kleuren en actuele, exclusieve dessins
Dickson Tibelly

Omkasting

omkastingDe markiezen van Galema-zonwering worden standaard voorzien van een omkasting, de ‘finishing touch’ voor uw zonwering.

Deze ombouw verfraait het uiterlijk van de markiezen en beschermt deze tegen weersinvloeden waardoor de levensduur van uw markiesdoek aanzienlijk wordt verlengd.

De omkasting wordt standaard van red cedar: dikte plaatmateriaal: 18mm gespoten in grondlaag en afwerklaag volgens de door u aangegeven RAL kleur

Het bovenschot is 280mm breed en heeft een waterkeer-rand. De zijschotten lopen trapsgewijs of schuin af.

Onderhoud

Goed materiaal en onderhoud verlengen de levensduur van de markies. Om zolang mogelijk plezier te hebben van uw markiezen is het verstandig om de volgende onderhoudstips periodiek toe te passen:

Houtwerk en omkasting

Het houten frame van de markies is afgedekt door het markiesdoek en daardoor relatief goed beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf. Het is echter wel verstandig om de laklaag jaarlijks schoon te maken met een vochtige doek en een niet agressief schoonmaakmiddel.

Na het schoonmaken kunt u het frame controleren op eventuele lakbeschadigingen en eventueel bijwerken.

De omkasting is vervaardigd van onderhoudsvrij materiaal, er kan worden volstaan met jaarlijks schoonmaken met een vochtige doek en een niet agressief schoonmaakmiddel.

Markiesdoek

markiesStoffen voor buitengebruik zijn niet geschikt om te wassen. De vervuiling door luchtverontreiniging kan het beste worden verwijderd, met regelmatige tussenpozen, met een zachte borstel. Kleine vlekken zijn op de volgende wijze te verwijderen:

  • Handmatig met een in de handel gebruikelijk fijnwasmiddel, max. 30°C.
  • Daarna enige malen met veel schoon water naspoelen.
  • Dit net zolang herhalen, totdat de stof schoon is (zorg ervoor dat er geen wasmiddelresten achterblijven).
  • Daarna het doek laten drogen.
  • Voor een eventueel noodzakelijke her-impregnering alleen een in de handel gebruikelijk impregneermiddel gebruiken, zodat een goede bescherming weer is aangebracht.